DAP Taiping mengadakan Majlis Bersunat besar-besaran terbukti dakwaan UMNO meleset‏

  • Share
  • Sharebar
  • Share

 

(Taiping 14-12-2011)

DAP Taiping mencipta Sejarah lagi apabila mengadakan Majlis Berkhatam secara besar-besaran di perkarangan Masjid Eskpo di Taiping untuk tiga tahun berturut-turut.

 

Apabila Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyddin Yassin melemparkan tuduhan terbuka terhadap DAP dengan menuduh parti tersebut sebagai parti yang “anti Melayu, anti Islam dan Anti Sultan”, DAP Taiping hari ini membuktikan bahawa dakwaan sedemikian adalah usaha licik UMNO tanpa asas untuk mengaburkan mata rakyat jelata demi melanjutkan talian hayat politik UMNO yang kini hanya disifatkan tinggal nyawa ikan sahaja.

 

Majlis penuh istiadat dan berwarna-warni ini telah dirasmikan oleh Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming yang telah memberikan sumbangan peribadi sebanyak RM5,000 dari potongan elaun Ahli Parlimen beliau sebagai tanda sokongan memupuk semangat muhibbah dan perpaduan Nasional.

 

Dalam majlis tersebut, lebih dari 100 orang kanak-kanak yang berumur antara 4 hingga 10 tahun telah menjalani upacara berkhatam sebagai memenuhi tanggungjawab sebagai muslim. Upacara perasmian tersebut turut dimeriahkan dengan perarakan yang diiringi oleh pasukan kompang dan pemancuhan air oleh kereta bomba dari unit pasukan keselamatan. Turut hadir bersama pada Majlis tersebut adalah tetamu khas dan bekas Exco Agama Negeri Perak, YB Zainuddin bin Mohd Yusof, ADUN Aulong, YB Yew Tian Woh dan Pesuruhjaya PAS Parlimen Taiping, Ustaz Pakaruddin Bin Abdul Aziz.

 

Dalam ucapan perasmian beliau, Nga Kor Ming telah menegaskan bahawa DAP dan Pakatan Rakyat adalah parti yang berjuang untuk semua anak Malaysia tanpa mengira kaum, agama dan latar belakang budaya masing-masing kerana Pakatan Rakyat bertekad untuk mewujud dan melakar landskap politik baru tanahair kita supaya menghancurkan politik perkauman yang didokong oleh parti perkauman seperti MCA, MIC dan UMNO.

 

Nga kor ming berkata, bertentangna dengan dakwaan UMNO, apabila Pakatan Rakyat Berjaya memenangai kerajaan Pulau Pinang, peruntukan untuk agama Islam telah meningkat 100% hingga ke RM24 juta jika dibandingkan denganRM12 juta ketika dibawah pemerintahan Barisan Nasional.

 

Selain itu, Kerajaan Negeri juga memberikan peruntukan sistematik tiap-tiap tahun kepada sekolah agama rakyat sebagai pengiktirifan terhadap sumbangan pendidikan Islam.  Beliau memohon restu dari kaum Melayu untuk memberi peluang 5 tahun kepada Pakatan Rakyat untuk menerajui Putrajaya supaya rakyat dapat membuat bandingan prestasi pentadbiran di antara Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat. Beliau menegaskan bahawa sebagai pengundi bijak, ia adalah sangat penting bahawa pengundi menggunakan kesempatan pilihanraya mewujudkan system kerajaan yang boleh saling berganti dan hanya dengan saingan system dwi-parti ini rakyat akan memperolehi manfaat yang paling besar. “ Kita sudah bagi BN menang 12 kali dan sepanjang 54 tahun, apa salahnya kita bagi peluang sekali kepada Pakatan Rakyat untuk 5 tahun?” Nga menegaskan.

(Gambar 1 ) : Nga Kor Ming merasmikan Majlis berkhatam besar-besaran di Masjid Ekspo Taiping dengan merenjiskan air kepada kanak-kanak yang mengambil bahagian. Turut bersama beliau adalah Zainuddin bin Mohd Yusof dan Pakaruddin Bin Abdul Aziz.

(Gambar 2 ) : Nga Kor Ming dan YB Zainuddin bin Mohd Yusof  menerajui rombangan perarakan sempena Majlis berkhatam besar-besaran di Masjid Ekspo Taiping.

(Gambar 3 ) : Nga Kor Ming, Zainuddin bin Mohd Yusof dan barisan pimpinan mengambil gambar sebagai kenangan bersamalebih 100 kanak-kanak yang menjalani istiadat upacara bersunat.

Dear my friends, all of u can do a lot of things & be part of the team. It will make a difference!

First, help to "Share" and "Like" our contents in Facebook or other social networking to create viral spread of information.

Get all your friends to join Nga Kor Ming Fans Page at http://facebook.com/davidngakorming

Help to post or publish our contents in Forum (Cari,Lowyat,JBtalk etc) or your own website.

Link our website "http://www.ngakorming.com/bm" to your blog/website/social networking.

Mobilize all your friends & relatives to register as voters and vote against BN.

Join DAP as members and subscribe to The Rockets to help disseminating info.

Take out the responsibility to put your thought for alternative media etc.

In short, there is a will, there is a way. Thanks!

Nga Kor Ming

Related posts:

  1. DAP Taiping catat sejarah beri derma kepada 1,000 orang warga emas‏
  2. Yang akan hilang kuasa bukan Melayu, tetapi UMNO dan kuncu-kuncunya yang meranggul kekayaan kebendaan untuk memuaskan nafsu peribadi mereka.
  3. DAP Bongkar Hipokrit UMNO tandatangan perjanjian kerjasama dengan Komunis China‏
  4. Ceramah Mat Sabu disambut hangat lebih 6,000 orang di Bukit Jana, Taiping
  5. Risalah fitnah UMNO dicabar membuat surat akuan berkanun di Mahkamah‏

Readers Comments (6)

  1. glad to see ppl of all races happy in the picture; in an ideal world i wish all politicians would refrain from using religion as a political tool. how inmature we are as everything issue has to been see thru the lense of race and religion? vision 2020 or developed msia state when into longkang…

    please dont label me as a pro BN or Pro DAP, its an insult to my maturity.

  2. Lhseng d'Kbguy via Facebook says:

    Nga Kor Ming ada join bersunat juga ?

  3. 希望1月1日你会来segamat ….就是那么简单

  4. ABU DPM says:

    Meriahnya….seronok bernaung di bawah Pakatan

  5. iwin goh says:

    快4年了,太平還是老樣子.太平山總是沒發展,太平的旅遊業也沒發展起來.政府明年有撥款發展太平,我想也是老樣子,錢肯定有被吃光光.失望





Paling Popular

Have you read this?

Archives

eXTReMe Tracker