(班台 15 日讯)
太平区国会议员倪可敏今日指出,华教目前依旧困难重重,国陣政府领导人不应继续以甜言蜜语误导华社。
他表示,首相纳吉公开称讚独中為国栽培人才贡献良多,然而副首相兼教育部長慕尤丁却公开指政府的政策是“二不政策”;即 :不承认统考、不资助独中,两番言论自相矛盾。更甚的是, 副教長莫哈末卜艾于12月9日在国会总结教育部明年预算案时更斬钉截铁宣称政府绝不会承认统考, 三方言论自打咀巴令人大失所望。
倪氏重申, 华小師资不足依旧、拨款严重不公平、制度化增建华小遙不可及、华文科被排在国家奖学金之外、统考不受承认、国文在华小授课时间增加, 华教种种困境罄竹难書, 巫统根本不曾改变, 一切的承诺仿如望梅止渴般的空洞。他对首相纳吉出席中华独中万人宴除了口头称讚却沒有拔出隔鄰土地于该校大表失望。
也是班台区州议员的倪氏今日回返选区, 為行动党旧街场支部<阳光计划>推动的植树绿化环境计划主持推介礼时如是表示。倪氏盛讚该支部爱护地球, 集资五千元在班台卫星园大路旁栽种数十棵美观的塔树, 倪氏也联同木威区国会议员拿督倪可汉各自乐捐1000元响应该项爱护环境计划; 他同时呼吁行动党其他支部向旧街场支部看齐深入民间多推动充满意义的活动。出席该项活动的行动党领袖众多,包括木威区社青团团长李奕皓、旧街场支部主席林瑞良、班台支部主席林宗荣、莫珍歪支部主席周德文、拿督倪可汉政治秘書楊祖強等人.

(图)”爱护地球人人有责”倪可敏(中)联同行动党领袖推动植树绿化环境计划為环保献力。左起林瑞良、林宗荣、楊祖強等。
Related posts
- Take a break, take a kit kat :)
- Foreign investors confident in Perak
- Dato' Ngeh reply to Datuk Ramly Zahari
- 许月凤疑举“喷液器” 行动党播录影片佐证
- 兌現承諾‧政府應還政於民
- Perak to plant 100,000 trees this year
- 人才资金全外流、国庫负债4000亿、“一个马来西亚”口号喊得再响亮有什么用?巫统的种族政治照旧陰魂不散、贪污濫权还不是死灰复燃?
- 历时5小时解剖 赵明福尸体运出太平间
- Pakatan to fight BN all the way for Perak
- Speaker can hold sitting anywhere








December 15th, 2009 at 11:12 pm
Selamat Sejahtera,
Saudara Nga,
Semenjak tertubuhnya wadah Pakatan Rakyat daripada DAP, PAS dan PKR, saya dan teman-teman, amat minat untuk mengetahui pandangan dan pengetahuan yang dikongsi oleh pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.
Saudara ialah antara pemimpin Pakatan Rakyat yang dikenali masa kini. Pandangan saudara yang disampaikan melalui tulisan di blog amatlah bermakna kepada penyokong Pakatan Rakyat.
Harapan saya, agar artikel dan tulisan serta penjelasan Saudara dalam satu-satu isu yang dibangkitkan dapat lah dikongsi bersama kita semua dengan tulisan-tulisan berbahasa Melayu supaya penerangan saudara sampai ke rakyat bawah sekaliannya.
Pengwujudan wadah Pakatan Rakyat sudah banyak membuka mata tentang keterbukaan, ketelusan dan kejujuran DAP kepada orang muda yang mana jika dulu kita disogok bahawa DAP ini parti komunis parti LKY, tapi sekarang, nyata DAP tidak tergoyah dan terus berjuang bersama parti lain dalam Pakatan Rakyat atas nilai-nilai yang bersandarkan moral dan akhlak.
Saya sentiasa melihat ke depan untuk sentiasa menjadikan blog saudara Nga sebagai rujukan atas perjuangan Pakatan Rakyat.
Selamat,
YASIR TAMIZI